Farv garn med rødvin

Her kommer en guide til at gennemfarve dit garn med rødvin.
Pst, du kan selvfølgelig bare skifte rødvinsdelen ud med hvilken som helst anden farve eller nød eller plante eller hvad du nu har lyst til at eksperimentere med.

Du skal bruge:

Sådan gør du

Tag dit garn og bind en snor omkring så det ikke filtres når du farver. Vi har brugt garn der kommer i fed som er bundet op fra starten.

1. Læg dit garn i blød (spand 1) i en blanding af halv vand og halv lagereddike i 40 minutter. Gem blandingen i spanden, da du skal bruge den igen senere.

2. Vrid eller pres garnet og læg det herefter ned i en blanding af rødvin og lidt vand (spand 2). Til 4 garnfed har vi brugt 2 liter rødvin. Sørg for at dit garn er dækket af rødvinen. Lad garnet ligge i 60 min, og vend det gerne halvvejs så du er sikker på at hele garnet får suget farven til sig.

3. Tag garnet op, pres det let og læg det ned i en skål der kan gå i mikroovnen. Vi har brugt en riskoger med låg. Er den ikke stor nok til al garnet, gør du det bare ad et par omgange. Giv garnet 2 minutter ad 3 gange, hvor du lufter ud mellem hver gang. Brug mikroovnens almindelige indstilling, som typisk ligger mellem 800 watt eller højere. Har du brugt det samme lækre uld som her i vores guide, må vi hellere advare om at det er en god idé at åbne et vindue imens 🐑

4. Tag skålen ud (vær opmærksom på at den godt kan være rigtig varm), hæld det overskydende væske fra og læg garnet tilbage i eddikeblandingen i 40 minutter.

5. Herefter skal du vaske garnet i hånden i en uldsæbeblanding til der ikke er mere overskudsfarve, og hænge det til tørre. Garnet er meget vådt, så det tager en del tid før det er helt tørt og klar til at blive hæklet eller strikket med.

Du kan se hvad vi har brugt vores rødvinsgarn til HER

4 tanker om “Farv garn med rødvin

 1. Hej,
  hvorfor bruges der lagereddike til dette?

    -   Svar
  1. Hej Christian,
   Det er for at binde farven til garnet 🙂 Er det noget du vil eksperimentere med?
   Mvh HoldMasken

     -   Svar
 2. Spændende!!!
  Ved du/I noget om farvens holdbarhed? Altså hvor lysægte det er?
  Mvh Helle

    -   Svar
  1. Hej Helle 😊
   Vores trøje som er strikket i det rødvinsfarvede garn er blevet vasket mange gange og står stadig super flot. Du finder den under HoldMaskens Hverdagstrøje 🍷

     -   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *